Det går att söta genom SÖTNINGSMEDEL på något nyttigare sätt än med strösocker
Kan man njuta av livet utan att söta?
Men nuförtiden så existerar det gott om SÖTNINGSMEDEL såsom ej åstadkommer att vi går upp i vikt. SACKARIN kan vara ett bra exempel på ett preparat som åstadkommer den söta aromen som man kan använda med gott samvete.
Tekniken går vidare, SACKARIN är icke längre det enda samt inte heller det effektivaste alterntivet att söta med.
Sackarinet upptäcktes redan under 1800-talet och är en form av SÖTNINGSMEDEL såsom många brukar i java och te som ersättning till strösocker. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens hela matsmältningssystem utan att tas upp alls.
En annan orsak till att sackarin används mycket av diabetiker. Sackarinets sötningseffekt är ungefär 500 ggr mer är socker, är smått fantastisk men tyvärr är det en bismak av metall såsom inte gillas av alla.
Ett annat bra alternativ är Sukralos som SÖTNINGSMEDEL som smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.
Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det även hettas upp och nyttjas på grund av detta även till bakning. En orsak att Sukralos smakar såsom strösocker är att det är tillverkat av strösocker. Cyklamat är igen ett sötningsmedel men svagare än Sukralos.Det här är i själva verket ett samlingsnamn för salter fast ämnet nyttjas för sötning samt åstadkommer upp till 40 gånger sötare effekt än strösocker.
På senare år har Aspartam blivit känt såsom ett sötningsmedel, det är uppbyggt av tvenne aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Upptäcker du en produkt såsom rekommenderas för viktkontroll innehåller den antagligen Aspartam och Aspartamet kommer att brytas ner till Fenylanin vid användning.
Problemen med Aspartam är att smaken är lite kemisk.
Förutom de articifiella kan man finna även helt naturliga och dessa är mycket omtyckta
På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen som aspartam och SACKARIN och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.
Så då Stevia (såsom även kallas sötflockel) släpptes på marknaden blev otaliga glada.
En version av strösötningsmedel är Stevia´s sötströ som nyttjas snarligt strösocker fast är betydligt mycket nyttigare. Då man får en sötning som kan vara omkring 18 gånger sötare än normalt strösocker.
Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Det har gjorts mer eller mindre lyckade försök att mixa i annat för att få dän denna bismak.
Erytritol är ett naturligt sötningsmedel som finns i päron och melon. Det både ser ut såsom och smakar såsom socker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.
I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.
När du väljer och vrakar bland alla SÖTNINGSMEDEL kan det vara skönt att veta att bland de articifiella ska du stoppa i dig stora mängder innnan det kan anses vara skadligligt.
Om du inte accepterar Stevias bismak så finns alltid alternativen av kända preparat såsom SACKARIN och Sukralos. Välj utifrån din smak så att du erhåller aromen såsom trots allt är så central då man vill ersätta sockret med något bättre.
