Stevia sötmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett idealisk val för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sej ifrån socker är standard och är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av många olika varianter, men främst av ett par annorlunda typer som lätt nog heter typ 1 och typ 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med god distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller oxå snabbt minska i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära såklart inte att man vill avbryta förtära godis och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara jätte lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ned i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå ner i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man går på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får absolut högst inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel äta ledigt av proteiner och fett för att dämpa hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, vitt ris, frukt, flera grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.